Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Posna pita sa prazilukom,rizom i gljivama



Sastojci:


500g tankih kora, 4 veca stapa praziluka, šolja kuvanog pirinča,vegeta, so, biber,500 gr. pecuraka
za preliv: 1,5 soljica ulja , 1 casa kisele vode,malo soli 


Priprema:


4 veca stapa praziluka iseckati sitno i staviti ga da se dinsta na ulju uz dodavanje po malo vode – 15-20 min., onda dodati 1 solju od bele kafe kuvanog pirinca, vegetu, biber. Kada se fil prohladi filovati svaku drugu koru. Iseci na kocke.

Preliv: 1,5 soljica ulja , 1 casa kisele vode, malo soli, dobro se izmesa, prelije pita i pece.

U ovu pitu u fil se mogu dodati na listice secene pecurke koje se dinstaju zajedno sa prazilukom, u tom slucaju se ne dodaje voda.


Kod svake pite je veoma bitno pecenje, tako i kod ove, peci 20 minuta na 200 stepeni, onda smanjiti na 150 stepeni i peci nekih 45 minuta otprilike, da se lepo ististi, naravno sve zavisi od sporeta.

Recept je sa GASTRONOMIJE , od majstorice OPASNICE <3

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela