Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

Ruske šubare sa mini Jaffa keksom

Starinski kolač u novom ruhu ☺️


Ruske šubare su već prepoznatljive po svom neodoljivom spoju čokolade, kokosa i kremastog fila.


Šubare , šubarice




Ovo je standardni recept za ruske šubare. Da bi osvežili šubarice umesto gornje kore stavite mini Jaffa keks. U tom slučaju ne morate ih prelivati glazurom ili po želji.
Ova mala izmena će vas oduševiti!

Sastojci

Biskvit:
8 jaja
13 kašika šećera
4 kašike vruće vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa
Krem:
0,5l mleka
7 kašika šećera
5 kašika brašna
3 vanilin šećera
200g maslaca ili margarina
Glazura:
2 štangle čokolade
1 kašika kakaa
malo margarina ili maslaca
2 kašike šećera
2 kašike vode
i još po potrebi mini Jaffa keks

Biskvit:
Jaja umutiti sa šećerom, dodati vruću vodu. Izmešati u posebnoj posudi brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano varjačom umešati u ulupana jaja. Ispeći biskvit u velikom plehu od rerne.
Kada se biskvit prohladi modlom vaditi krugove i filovati sredinu i okolo kolača. Svaki kolač uvaljati u kokosovo brašno ili orase. Gore preliti glazurom.
Krem:
Brašno izmešati sa pola količine šećera i malo mleka da ne bude grudvica. Ostalo mleko, šećer i vanilin šećer staviti da provri. U provrelo mleko sipati razmućeno brašno i skuvati fil. U hladno dodati izmućeni margarin ili maslac.
Glazura:
Sve sastojke staviti u šerpicu na laganu vatru da se otopi i sjedinti.


Ova verzija sa Jaffa keksom je već odličan način da se stvori nova dimenzija ukusa i teksture!

Коментари

  1. Анониман31. март 2025. 18:58

    Pravila sam po ovom receptu, fenomenalan recept, sada su šubarica dobile novu dimenziju

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela