Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

PLAZMA KOCKE SA MALINAMA

Posne kocke sa plazmom i malinama su savršen spoj hrskavog i kremastog, osvežavajućeg i slatkog. Kombinacija omiljenog keksa i sočnih malina daje savršenu ravnotežu ukusa, dok jednostavna priprema čini ovaj desert idealnim za svaku priliku. Bez pečenja, lagane i osvežavajuće, ove kocke su pravi izbor kada želite brzu, ali efektnu poslasticu koja će osvojiti sve ljubitelje slatkog!


Posni kolači, maline, kolači sa malinama, posni recepti
potrebno:
za koru:
50 gr mljevenih oraha
6 kašika šećera
100 gr brašna
120 gr margarina
3 kašike kakaa
na vrh noža soli
pola kašičice sode bikarbone
za fil:
250 gr šećera u prahu
200 gr margarina
250 gr posnog mljevenog keksa (ja sam stavila posnu plazmu)
300 gr mljevenih oraha
oko pola kg malina (mogu i iz zamrzivača)
 za premaz  - posni šlag
Priprema:
Umutiti sastojke za koru da se dobije ujednačena masa pa je izručiti u modlu podlozenu pek papirom. Peci na 170 stepeni 15'tak minuta.
Margarin i šećer pjenasto umutiti mikserom i dodati keks i orahe. Dobro umutiti pa jedan dio (nekoliko kašika) izručiti preko braon (ohladjene) kore. U ostatak dodati i maline pa polako izmješati. Izručiti preko kore i premazati sa šlagom i ukrasiti malinama.



Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela