Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

ROLNICE SA VIRSLAMA

Sastojci:

500gr vode,
18 kasika brasna,
1/2 pekarskog kvasca,
kasicica i po soli,
kasicica secera,
500gr kora za pitu i otprilike 12 virsli
.1 jaje i susam


Priprema:

Staviti kvasac,vodu ,brasno ,so i secer da nadodje 45 minuta.
Kad nadodje,redjati po 4 kore jednu na drugu,a na svaku koru namazati smesu od brasna vode i kvasca ito u debelom sloju.I na cetvrtu koru namazati smesu i na jedan kraj kore poredjati cele virsle.Urolati kore sa virslama kao rolat i staviti u podmazan pleh .Tako uraditi sa svim korama , ispadne otprilike 4 rolata.Na kraju rolate premazati umucenim jajetom i posipati susamom. Peci na 250 stepeni. Gotovo je kad lepo potamni.Prijatno

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela