Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

Tiganjski sendviči



Sastojci:


za jedan sendvic je potrebno: -dva parceta hleba, dve vece kriske sira, malo majoneza, margarina ili putera 


Priprema:






Na parce hleba staviti sir, namazati sa majonezom, pa ponovo prekriti sirom i komadom hleba. Vanjsku stranu hleba namazati margarinom ili puterom i tu ,namazanu stranu,poloziti na zagrejan tiganj. Tek sad namazati i drugu vanjsku stranu hleba. Sendvic malo pritisnuti lopaticom i okrenuti da se ravnomerni ispece sa obe strane. 

-ove sendvice pravim mojim klincima kad god mi je mrsko vaditi skalameriju od tostera sa najdonje i najzabacenije police moje male kuhinje ...brzi su i jednostavni, a za punjenje uzmite sve sto je po vasem ukusu.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela