Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

TWIX

Sastojci:

150 gr brasna,
80 gr margarina,
 50 gr secera u prahu,
 2 zumanca,
 1 kasika kisele pavlake,
 na vrh noza soli.

Za fil:
 2 konzerve kondenozvanog mlijeka (1 konzerva 400 gr),
 za preliv 200 gr cokolade,
 4 kasike ulja

Priprema:

Umjesiti brasno i margarin, dodati secer, zumanca, pavlaku i so. Kada se masa umjesi, izliti je u tepsiju, i izbockati viljuskom. Ostaviti 10 minuta u zamrzivac, za to vrijeme ugrijati rernu na 180 stepeni. Izvaditi koru iz zamrzivaca, i peci 20 minuta. Fil: kondenzovano mlijeko izruciti u serpu i kuvati oko 20-30 minuta, drvenom kasikom, dok se ne dobije karamel. Izruciti preko pecene kore. Cokoladu rastopiti i preliti kolac.
Kondenovano mlijeko potrazite u velikim marketima, jer jos uvijek nije zastupljeno u prodaji po manjim radnjama

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela