Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

POGACA KIKA

Sastojci:

1 kg brašna
1 kafena šoljica ulja .
1 jaje,
3 belanceta + (sa 3 zumanca, premazivanje)
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kvasac
1 dl. mleka
vode po potrebi


Priprema:

U mlako mleko staviti kvasac, kašiku šećera I 2 kašike brašna I ostaviti da nadodje. Pomešati u činiji brašno I so, dodati kvasac, ulje, 1 jaje, 3 belanceta, i umesiti testo. Ostaviti da testo nadodje. Kada testo nadodje premesiti ga i ostavi da odstoji još pola sata. Testo podeliti na tri dela, svaki deo razviti oklagijom u pravougaonik dužine oko 60 cm. Urolati ih pa vrhove rolata spojiti i isplesti pletenicu. U podmazan pleh dobijenu kiku od testa saviti u krug, onako spiralno, premazati pogaču sa žumancetom, staviti u zagrejanu rernu da se peče. Oko pola sata na 200 C. tada smanjiti temperaturu na 170 C I dopeći jos oko desetak minuta. Gotovu pogaču izvaditi iz pleha, poprskati vodom I umotati krpom ili alu folijom I ostaviti da se hladi.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela