Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

POGACA NEVEN



Sastojci:

2 dl mlijeka,
 1 dl ulja,
 2 dl mlake vode,
2 jaja,
2 bjelanca,
 so, germa,
brasna po potrebi


Priprema:

Od sastojaka umjestiti tjesto, i ostaviti da nadodje. Kada nadodje, odmah odvojiti jedan manji dio velicine pesnice, i staviti ga na sredinu tepsije. Ostatak razviti 15 x 50 cca, premazati sa masti ili margarinom, saviti u rolat pa sastaviti u krug, i dodati u tepsiju. Kuhinjskim makazama napraviti zareze na pogaci, a u sredinu, po zelji napraviti mali cvijet. Premazati sa 2 zumanca i peci na 200 stepeni.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela