Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Varica

Na dan Svete velikomucenice Varvare,koji se praznuje 4.decembra po starom ili 17.decembra po novom kalendaru, kuva (vari) se varica. 




Varica je kuvano,nesamleveno zito uz dodatak kojeg zrna pasulja i kukuruza.Zavisi od kraja do kraja,jede se slana ili slatka.



Priprema:

Ocistiti pola kilograma psenice i dobro je oprati u par voda.Pristaviti u hladnu vodu da se kuva sa malo pasulja i kukuruza.Kuvati oko 3 sata na umerenoj temperaturi i ako je potrebno dolevati tople vode.
Pred kraj kuvanja,probati zrno da li je mekano, dodati vode toliko da prekrije zito,pa dodati secera po ukusu i jos malo kuvati.Kad skinete psenicu sa vatre dodati mlevenih orasa-obicno koliko psenice,toliko orasa ili po ukusu.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela