Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

CORBA OD SPANACA

Sastojci:

-500g spanaca
-ulje ili buter
-kasika brasna
-100g suve slanine
-so,biber
-zumance
-1/2 pavlake


Priprema:

500g ociscenog spanaca iseci na rezance ili propasirati. U serpi na zagrejanom ulju ili buteru proprziti 1 kasiku brasna i dodati spanac. Dobro izmesati i naliti hladnom vodom. 100 g suve slanine iseci na male kockice, dobro je ispziti i sipati u corbu. Posoliti i pobiberiti po zelji i kuvati jos oko pola sata. Potom skinuti sa sporeta i zaciniti corbu: zumance izmesati sa pola case kisele pavlake(2-3 kasike) i polako sipati u corbu uz neprestano mesanje.

Na isti nacin se pravi i corba od zelja, ali zelje ne treba bariti vec sitno iseci, zatim posoliti i ostaviti da odstoji da iz njega izadje gorka tecnost, zatim se dobro iscedi i proprzi.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela