Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

Kuvano vino



Sastojci:


vino, secer, zacini


Priprema:



Namucila sam se,dobrano ;) ,dok nisam otkrila idealnu kombinaciju kuvanog vina. 
Vrlo jednostavno se priprema: na svaku casu vina ide casa vode,kasika i po secera(moze i dve kasike,zavisi od vrste vina;kuvano vino treba biti bas slatko),a od zacina stapic cimeta,klincic,nekad stavim malo bibera u zrnu.... ali najjednostavnije je uzeti kesicu Kontanyi zacina za kuvano vino koje je zaista dobaro ...malo pustiti da prokuva,probati i uzivati 
Prije sam pravila bez dodavanja vode ili male kolicine,pa mi je uvek bilo vrlo jako kuvano vino,cak neprijatno za popiti,ali kako ovako pripremam bas uzivamo 

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela