Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

DOMACA MAJONEZA

Sastojci:

2 jaja,
puna kasicica senfa,
kasicica soli,
 kasicica secera,
 iscjedjen dok od pola limuna,
ulje

Priprema:

U cistu teglu(tegla od 1 kg) naliti 2/3 ulja, dodati jaja i ostale sastojke. (kada dodate sve sastojke, nivo ulja ce se povecati do vrha). Stap mikser spustiti na dno tegle, i vrlo vazno, NE ukljucivati stap mikser pre nego ga spustite na dno tegle i dok ne pokrijete zumanca sa njim. Zatim ukljuciti, i mutiti par minuta. Ne pomjerati mikser dok ne pocne da se stvara majonez. Ulje ce prilikom mucenja samo silaziti pod mikser. Zatim ga polako povlaciti na gore, dok ne dodjete do vrha, da bi i gornji dio bio jednako umucen. Ukupno vrijeme mucenja je 4-5 minuta. Idealno kad pravite vecu kolicinu ruske salate.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela