Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

MEKSICKA POGACA



Sastojci:

1 kvasac
3 jaja
2 kašikice šećera
1 kašikica morske soli
1 kašikica bibera
1 kašikica aleve paprike
1 kašikica ljute curry papričice( može a ne mora)
pola šolje ulja
šolja mlakog mleka
150gr. kačkavalja
brašna po potrebi. ( oko 700gr. )
1 žumance


Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati mlako mleko,šećer,I 2-3 kašike brašna, jaja I miksati mikserom na srednjoj brzini. Dodati biber, alevu papriku I cary papričicu I ulje I miksati I dalje. U brašno umešati so I kačkavalj seckan na kockice, pa ga postepeno dodavati u masi I miksati dok se može. ( otprilike polovina)Sada masu izvaditi na pobrašnjenu radnu površinu I dodati ostatak brašna I umesiti testo. Oblikovati ga u pogaču I staviti u podmazan pleh. Razmutiti žumance sa par kapi tople bode I premazati preko pogače. Ostaviti je oko pola sata. Peći u rerni na 180 C

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela