Sastojci:
Kora:
8 jaja
10 kašika šećera
100 gr čokolade
6 kašika brašna
Fil:
2,5 dl mleka
200 gr prah šećera
3 kesice vanil šećera
200 gr lešnika
250 gr putera
50 gr suvog groždja
3 kesice šlaga
50 gr seckanih lešnika
Priprema:
Kora: penasto umutite žumanca sa
šećerom, dodajte otopljenu čokoladu, brašno i sneg od belanaca i sve
lagano izmešajte. Od ove mase ispecite 2 kore. (moze i jedna kora u
velikom plehu, pa preseci na dva dela) Fil: skuvajte mleko sa šećerom I
vanil šećerom (oko 15 minuta se kuva, da dobije zuckastu boju). Kada se
masa zgusne dodajte mleveni lešnik i suvo groždje. Mjesati mikserom dok
se ne prohladi. Penasto umutite puter I dodajte ga smesi od lešnika.
Koru premažite filom, preklopite drugom korom I premažite umućenim
šlagom, I ukrasite seckanim lešnicima. Ohladite dobro u frižideru pre
serviranja.
Коментари
Постави коментар