Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

LESNIK TORTA


Sastojci:

Kora:
8 jaja
10 kašika šećera
100 gr čokolade
6 kašika brašna
Fil:
2,5 dl mleka
200 gr prah šećera
3 kesice vanil šećera
200 gr lešnika
250 gr putera
50 gr suvog groždja
3 kesice šlaga
50 gr seckanih lešnika


Priprema:

Kora: penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu, brašno i sneg od belanaca i sve lagano izmešajte. Od ove mase ispecite 2 kore. (moze i jedna kora u velikom plehu, pa preseci na dva dela) Fil: skuvajte mleko sa šećerom I vanil šećerom (oko 15 minuta se kuva, da dobije zuckastu boju). Kada se masa zgusne dodajte mleveni lešnik i suvo groždje. Mjesati mikserom dok se ne prohladi. Penasto umutite puter I dodajte ga smesi od lešnika. Koru premažite filom, preklopite drugom korom I premažite umućenim šlagom, I ukrasite seckanim lešnicima. Ohladite dobro u frižideru pre serviranja.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela