Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

DJUL POGACA

Sastojci:

1 kg brašna,
1 kvasac,
1kašičica šećera,
3 kašičice soli,
pola kesice kima,
3 jaja,
šoljica ulja ,
pola litra mleka,
250 gr margarina.


Priprema:


Priprema:

Kvasac s šećerom i malo tople vode ostaviti na toplom da uskisne. Umutiti margarin, dodati 2 jaja i šolju brašna. Brašno ostaviti da dobije sobnu temperaturu, a onda umešati uskisli kvasac, jedno jaje, ulje , so, kim i mlako mleko, zamesiti mekse testo (kao za krofne), dobro izraditi rukom i ostaviti 10 minuta na toplom da naraste. Zatim ga opet dobro izraditi, staviti u šerpu podmazanu ulje m, prekriti krpom i staviti da na toplom narasta 1 sat. Posle ovog vremena ponovo izraditi testo, napraviti dve jufke i rastanjiti u kvadrat debljine prsta i namazati umućenim margarinom i jajima (ostaviti jednu šoljicu namaza za odozgo). Obe jufke preseći uzduž na polovine i svaki deo uviti, tako da se dobiju 4 rolata.
Rolate seći na šnite debljine dva prsta, svaki deo sa jedne strane malo pritisnuti da ne iscuri nadev, pa sa tim delom na dole redjati po okrugloj tepsiji, prvo sredinu, a zatim i svuda naokolo. Ostaviti da testo kisne na toplom jos jedan sat, odozgo premazati ostatkom margarina s jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 250 C. Posle 15 minuta pečenja smanjiti temperaturu na 200 C i peći dok pogača ne bude gotova.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela