среда, 13. новембар 2024.

KUGLICE SA CVEKLOM

Posni kolači,


Zdrave posne kuglice bez šećera – slatki zalogaji bez griže savesti

Ako volite slatkiše, ali želite da se hranite zdravije, ove posne kuglice bez šećera su savršen izbor! Napravljene od prirodnih sastojaka, bogate vlaknima, zdravim mastima i prirodnim šećerima iz voća, ove kuglice će vas zasladiti i dati vam energiju bez naglog skoka šećera u krvi.

Idealne su kao užina, desert uz kafu ili čak brzi doručak kad ste u pokretu. Lako se prave, ne zahtevaju pečenje i možete ih prilagoditi svom ukusu dodajući omiljene orašaste plodove, kakao ili aromatične začine. Pripremite ih danas i uživajte u slatkom, ali zdravom zadovoljstvu!

Napomena: kuglice bez šećera 

Potrebno je:
300 gr obarene cvekle
240 gr urmi (datula)
200 gr kokosovog brašna
10 kašika mljevenih zobenih pahuljica
2 kašičice cimeta
2 kašičice vanilije
Cveklu obariti, ohladiti i ocediti pa je izmiksati sa datulama.
Dodati kokosovo brašno, mljevene pahuljice i ostale sastojke I sve fino sjediniti. Oblikovati kuglice I uvaljati u kokosovo brašno, mljevene orahe ili po želji i ukusu. Mjera je za nekih 50-tak kuglica. P.s. cvekla se sjedini sa ukusima. Ja sam ih već uvrstila na listu slavskih kolača.


понедељак, 23. март 2020.

KANAPEI SA DIMLJENIM LOSOSOM



Za ovo posno predjelo vam ne treba puno dimljenog lososa. Ja kupujem najmanje koje nađem ali sad ne znam gramažu :) Ali približno formata 15x10 cm je pakovanje i u prosjeku košta oko 5e. Ja kupujem zalađeni losos.

Potrebno:
Pakovanje dimljenog lososa
1 baget
kečap, ljuti ( možete koristiti i neki npr. Barilla sos ali da je posan i pikantan)
limun, svjež peršun i suvi kopar.

Baget isjeći na kolutove (po želji ih možete i zapeći)
Premazati kečapom ili sosom
Losos isjeći na tračice pa ih redati u krug kao ružu
Posuti sa suvim koprom i dekorisati sa limunom i svežim peršunom.

Prijatno :)

недеља, 22. март 2020.

POSNE PUSLICE


Veoma jednostavno, a moram priznati da su veoma ukusne <3

Potrebno je:
1 dl tečnosti od pasterizovanog graška
180 gr šećera u prahu
3 kašičice soka od limuna
1 kašičica gustina
1 kesica vanilije

Ocijediti tečnost od pasterizovanog graška pa mutiti mikserom dok ne pobijeli. Dodati šećer u prahu, pa ponovo mutiti mikserom. Dodati i sok od limuna i gustin i sve dobro umutiti.
Praviti puslice ili beze koru za posnu tortu :)
Sušiti 80-90 minuta na 100 stepeni.

уторак, 10. март 2020.

POSNE ĆUFTE


Ja toliko volim da istražujem posne recepte da prosto uživam u tome. Uvijek sam mišljenja da ako postoji mrsna verzija nečega, sigurna sam da ću iskombinovati i posnu verziju. Dugo pretražujem po internetu, zapisujem ideje, mjere za neka druga jela pa onda skontam da to može i u još neko jelo itd. Tako i ove posne ćufte. Baš ih volimo 🍀








 BEZ RIBE I BEZ SOJE

Sastojci:
1 velika šolja geršla
1 velika šolja zobenih pahuljica
400 gr pasterizovanih šampinjona
1 velika glavica luka
so, vegeta, biber
Za poh:
2 kašike brašna i 2 kašike prezle i malo soli (po ukusu)

Priprema:
Geršlo skuvati, pahuljice preliti sa 1 čašom vruće vode. Šampinjone oprati pa ih propržiti sa sjeckanim lukom. Geršlo i šampinjone posebno izblendati. Pahunjice dobro izmješati kašikom. Sve sastaviti, dodati začine i dobro izmješati da se fino sjedine svi sastojci. Kašikom uzimati smjesu pa je mokrim rukama oblikovati u ćufte. Svaku ćuftu uvaljati u pomješano brašno sa prezlom i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene. Kada su pržene, izvaditi ih iz ulja pa dodati malo brašna i mljevene paprike, upržiti pa doliti vode. Vratiti ćufte u saft pa ih još malo kuvati da se sjedine ukusi. Servirati uz pire :)
Ukus je savršen <3  Ja sam pravila i pljeskavice od iste smjese.