Sastojci:
1/2kg mesa (mozete mesano ili samo
jednu vrstu),
jedno jaje,
jedan naseckani luk,
manja solja rize,
malo
soli,bibera,bag zacina i crvene mlevene paprike, dobro izmesati.
Praviti
cufte velicine jajeta pa ih stavljati u kipucu vodu u koju ste dodali
lovorov list,malo bibera i bag zacin.
Priprema:
Kad stavite prvu cuftu voda bi
trebala biti do 1/3 visine,kako budete stavljali ostatak mesa videcete
da li vam treba jos vode.Cufte ne moraju biti skroz potopljene u vodu.U
toku kuvanja protresite serpu da se cufte ravnomerno skuvaju...kuvajte
oko 20 min.
U tavici ugrijte malo ulja ,dodajte kasiku brasna i
malo crvene paprike.Sipajte u cufte i dodajte 1/2l soka od paradajza
(moze i konzerva pelata).Dodajte ako treba jos soli,bag zacina,bibera
ili neki zacin po ukusu
Kuvajte jos desetak minuta i posluzite uz pire krompir,makarone ili po zelji.
Ako
zelite da izbegnete klasicnu zaprsku napravite hladnu-u malo hladne
vode razmutite kasiku brasna i crevene paprike,pa to sipajte u cufte ili
odlijte malo vode iz cufti i dolijte paradajz sok pa kuvajte bez
poklopca da malo ispari voda i sos se zgusne.
Prijatno.